Lid worden.

Waarom lid worden ?

  1. Je kan deelnemen aan al onze activiteiten: wandelingen, trektochten, trainingstochten, indoor-klimmen, rotsklimmen, alpinisme, zomerkampen, langlauf, skiën, cursussen … Gratis of zeer betaalbaar.
  2. Elke sectie organiseert locale activiteiten: clubavonden,  vormingen, feestjes…
  3. Je bent verzekerd voor burgerlijke aansprakelijkheid en lichamelijke ongevallen tijdens het uitoefenen van bergsport in clubverband of individueel, wereldwijd. Opgelet : ben je niet bij ons maar bij een andere vereniging verzekerd, dan telt die niet op onze clubactiviteiten (en omgekeerd).    Voor meer info over de polis : www.arena-nv.be
  4. Je kan terecht, aan ledenprijs, in onze meer dan 1000 Natuurvriendenhuizen wereldwijd.
  5. Onze cursussen leiden je op tot zelfstandige bergsporter (bergwandelaar, rotsklimmer, alpinist…) Deze cursussen bieden je de mogelijkheid een technisch brevet te behalen, nodig voor het volgen van een kaderopleiding bij de Vlaamse trainersschool (VTS) van Sport Vlaanderen.
  6. Je bent lid van een internationale organisatie met de mogelijkheid om opleidingen en stages te volgen in het buitenland. Internationale contacten en solidariteit zijn onze troef.
  7. Jongeren vanaf 12 jaar zijn welkom bij “Climb”, onze dynamische jongerenwerking met eigen opleidingen en activiteiten.

Hoe lid worden en lid blijven ?

Kijk eerst naar de bijlage onderaan !

Vul het formulier in dat je hier vindt op http://bit.ly/2gBUvWH

Wegens technisch probleem kan je tijdelijk enkel via de hierboven opgegeven link je verzekering afsluiten. De lidgelden (bijdrage aan de werkingskosten) voor 2018 liggen nog niet vast en zullen achteraf geïnd worden. Hiervoor zal je persoonlijk gecontacteerd worden.

Wie NU in 2017 zijn of haar verzekering afsluit, is ook verzekerd voor 2018!

Schrijf het bijhorende bedrag van de verzekering(en) over op rekening:
BE 81 0011 8902 8424 Bergstijgers Kempen vzw Heerle 3 2275 Lille.
Vermeld: "Verzekering 2018 + naam hoofdlid".

A/ Basis (wandelen, recreatief fietsen, joggen ) = 13 euro
B/ Outdoor (Basis + kayak, mtb, langlaufen en orientatie, bergwandelen tot niveau T2) = 19 euro
C/ Bergsport (Outdoor + muurklimmen, rotsklimmen, bergwandelen vanaf niveau T3, bergbeklimmen, tourski, speleo, canyoning, sneeuwschoenwandelen, klettersteig ) = 22 euro
D/ Wintersport (Bergsport + pisteski/Snowbaord) = 29 euro

Informeer ook bij je ziekenfonds of je een deel van het lidgeld niet kan recupereren.

De verzekering in het lidgeld outdoor dekt bergwandelen tot niveau T2, mountainbike, oriëntatie, kajak/kano en langlauf

De verzekering in het lidgeld bergsport dekt het vorige plus bergwandelen vanaf niveau T3,  muur- en rotsklimmen, alpinisme, tourski, sneeuwrakettentochten, klettersteig, speleologie en canyoning.

 

Moeilijkheidsgraden  bergwandelen : van T1 naar T6.
De verzekering gaat uit van de moeilijkheidsschaal voor bergwandelen zoals die door de SAC/CAS werd opgesteld.  Denk dus goed na voor je een keuze maakt tussen de twee soorten lidgeld.  Je bent al snel op T3 onderweg ! Dit kan al in bv. de Vogezen.

Lidgeld Outdoor :
Niveau T1:   je gaat over gemakkelijke paden die voor iedereen toegankelijk zijn.  Je moet er niets voor kennen en kunnen.

Niveau T2 : je volgt een doorlopend pad dat geleidelijk stijgt maar wel steil kan zijn. Vallen is er niet uitgesloten
Voetvastheid en  goede trekkingschoenen heb je wel nodig en je moet over een elementaire kennis van oriëntatie beschikken.

Lidgeld Bergsport :
Niveau T3:  meestal is er nog een pad, maar  soms vaag met passages over puinvelden, grashellingen en schrofen.  Je kan onderweg  met delicate passages geconfronteerd worden die eventueel met kabels beveiligd zijn.  Je hebt een goede  kennis van oriëntatie en bergtrekken nodig.

Niveau T4: soms is er geen  pad meer.  Onderweg kom je luchtige passages tegen waar ook klauterpassages kunnen voorkomen. Soms ga je over steile grashellingen.  De route kan over eenvoudige en sneeuwvrije gletsjers lopen.   Je moet in staat zijn om een goede inschatting te maken van het terrein,  vertrouwd zijn met luchtige passages en  zeer goed kunnen oriënteren.  Over een goede fysieke conditie beschikken is absoluut nodig.

Niveau T5 :  vaak zonder pad en mogelijk  over “ongevaarlijke” gletsjers en firnvelden.  Een luchtig en veeleisend terrein.  Je moet  het terrein feilloos  inschatten, een ruime ervaring in het hooggebergte hebben en ook pikkel en stijgijzers kunnen gebruiken.  Je kan niet zonder “alpiene” basiskennis.

Niveau T6 :  moeilijke en luchtige passages met klimpassages tot niveau II  Je komt gletsjers en moeilijke schrofen tegen.  Vanaf T5 en zeker bij T6,  bevind je je  in de schemerzone tussen “wandelen” en alpinisme. Terrein dat moeilijker is en met meer risico’s, dan bij de laagste moeilijkheidniveaus in het alpinisme

In de bijlage "Zeker van je verzekering" vind je een handig hulpmiddel bij de keuze van de juiste verzekering.

BijlageGrootte
verzekering_2017.pdf1.12 MB