Cursus Klettersteig 2017

Cursus Klettersteig 2017
Datum: 
03/06/2017 - 15/07/2017
10:00
Sectie: 
Nationaal
Locatie(s):
Marche - les - Dames

Carpooling

Momenteel geen vragen of aanbod

Momenteel geen vragen of aanbod

Cursus + praktijk Klettersteig 2017

Veel bergwandelaars willen een nieuwe uitdaging aangaan en  plaatsen bereiken die voor een gewone bergwandelaar onbereikbaar zijn. Zij kunnen dit beleven tijdens een “klettersteig” of  "via ferrata".

Tijdens de kennismakingsdag in Marche-les- Dames leren we de juiste technieken aan om een veilige klettersteig te doen en doe je ook een echte klettersteig (Via Ferrata). Tijdens de stage in het hooggebergte van de Dolomieten oefenen we verder 3 dagen de technieken aan en verbeteren we het zelfvertrouwen tot de deelnemers sterk genoeg zijn om zelfstandig een klettersteig aan te kunnen. De rest van de stage gaan de deelnemers zelfstandig de bergen in onder toezicht van begeleiders.

Dit klettersteigevent staat ook open voor zelfstandige kletteraars die op eigen initiatief willen genieten van de Via Ferrata in de Dolomieten. Voor hen is de deelname gratis, maar zij betalen natuurlijk zelf de reis en het verblijf op camping Marmolada in Canazei. We veronderstellen dat de zelfstandige kletteraars hun eigen materiaal hebben, over voldoende ervaring beschikken en lid zijn van de Natuurvrienden-Bergstijgers met een bergsportverzekering.  Wel inschrijven !

We bezorgen alle deelnemers een samenvatting van een twintigtal via ferrata in de omgeving, waaruit zij kunnen kiezen.

Meer inlichtingen bij Erik De Backer(debacker [dot] erik [at] telenet [dot] be)

Data:

 • Kennismaking en aanleren technieken: zaterdag 3 juni 2017 om 10u aan de rotsen van Marche-les-Dames.
 • Zaterdag 8 tot zaterdag 15 juli 2017 in Canazei (N.Italië). Canazei is gelegen ten zuiden van de Sellapas in de Dolomieten.
  We verblijven op camping Marmolada in Canazei.campingmarmolada.com

Deelnemingsvoorwaarden:

 • Je bent lid van de Natuurvrienden-Bergstijgers (bergsport) en minstens 16 jaar oud. Regel ev. vooraf je lidmaatschap : lid worden
 • Je hebt voldoende bergervaring en hebt bij voorkeur de cursus hooggebergtetrekken gevolgd.
 • Je hebt een goede fysieke conditie en er is medisch geen bezwaar om de cursus te volgen.  Doe in ieder geval de test : www.sportkeuring.be

Prijs:  

 • 125,- € (97,- € als je al ingeschreven bent voor Start2Klettersteig)
 • Inbegrepen :  huur materiaal en een stafkaart
 • Niet inbegrepen: de reis, het verblijf, alle maaltijden en drank, eventuele liften.

Inschrijvingen: (groene knop)

 • Vul het formulier is  EN stort 125,- € voor 15 juni op rekening  BE45 0010 4658 0789 van Bergstijgers Cursussen, Antwerpen. met vermelding “cursus klettersteig + de naam van de deelnemer”.
 • Lees ook de algemene voorwaarden

Locatie

Javascript is required to view this map.